DENİZLİ / ACIPAYAM - Akalan Dudu Göksal - Alim Özgün Ortaokulu

Nis

Okulumuzda derslerinde iyi olan ve Mart ayı en çok kitap okuyan öğrencilerimize hediyelerini verdik. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

Dilimizi Zenginleştirelim Projesi “Mesnevi hikayelerinde geçen kelimelerin anlamını öğrenme ve o kelimeleri kullanarak kelime türetme” Etkinliği yapıldı. Öğrenciler keyifle kelime türetme oyununa katılım sağladılar.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ‘’Öykü Kartları Hazırlama’’ Etkinliği

Bu etkinlikte öğrencilerimiz Mesneviden Seçme hikayelerden birini okutarak, hikayeyi olay örgüsüne uygun çizimlerle öykü kartları hazırladılar. Keyifle geçen etkinlik için öğrencilerimizin ellerine sağlık diyoruz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ‘’Kare Bulmaca’ Etkinliği

‘’Kare Bulmaca’’ etkinliğinde öğrencilerimiz Mesnevide geçen kelimelerin neler olduğunu öğrenip u kelimeleri bulmaca da bulmuştur.

Nis

“Hiçbir eğlence okumak gibi ucuz, hiçbir zevk de okumak kadar kalıcı olamaz.”

Gerçek bilgi kaynağımız kütüphanemizi öğrencilerimiz için zenginleştirmeye ve güzelleştirmeye devam ediyoruz. Okumak zevkine hiç doymayan nesiller için kitaplarla dolu bir yaşam dileğimizle… KÜTÜPHANELER HAFTAMIZ KUTLU OLSUN

Nis

Akalan Dudu Göksal-Alim Özgün Ortaokulu Okul Sağlığı çalışmaları kapsamında ve bakanlık emir ve talimatları doğrultusunda okul kantininde

çarşamba günleri meyve cuma günleri çorba günü uygulaması başlattı. Sponsor olup destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek için biz de varız.

Mrt

Dönmeyi hiç düşünmediler. Bu vatanı evlatlarına bırakabilmek için canlarını gözlerini bile kırpmadan verdiler. Saygı ve minnetle şehitlerimizi anıyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü programı yapıldı.

Mrt

“Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdunun üstünde tüten en son ocak”   12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı yapıldı.

Mrt

Yeşilay Haftası kapsamında kulüp öğrencileri tarafından Yeşilay panosunu hazırladırlar. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Hatice Afşarlı tüm sınıflarda Yeşilay haftasından bahsetmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul sporlari serbest Stil küçükler güreş turnuvası İl birinciliği müsabakalarında takımımız İl 3.sü olmuştur.Ögrencilerimizi, Güreş antrenörümüz Muhsin  ACAN'ı ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Can AKKAYA'yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz..

Mrt

Okuyan Denizli projesi kapsamında “İş başvurusu” etkinliği yapıldı. Öğrenciler okudukları kitaplardan bir karakteri canlandırıp, bu karakter adına iş başvurusu yaptılar.

Mrt

Bütün güzellikler geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için..Spor odası ve okul bahçemizin yenilenme ve boyama çalışmaları için Görsel Sanatlar Ögretmenimiz Esin ERKAN'a ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Can AKKAYA'ya çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Öğrencilerimiz ‘’Atasözü/Deyim Resimleme’’ etkinliğinde daha önce öğrenmiş oldukları deyim ve atasözleriyle ilgili resim yapmışlardır ve bu resimler okul panolarında sergilenmiştir.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı faaliyetlerinden olan ‘’Deyimler ve Atasözleri Okumaları’’kapsamında ‘’Anlat Bakalım’’ etkinliği gerçekleştirilmiştir.Öğrencilerimiz 2 gruba ayrılıp kendilerine verilen kelimeleri grup arkadaşlarına anlatmışlardır.Yarışma boyunca öğrencilerimiz oldukça keyif almışlardır.

Mrt

‘’Drama ile atasözü/deyim anlatma’’ etkinliğinde öğrencilerimiz kendilerinin belirlemiş olduğu atasözleri ve deyimleri canlandırmışlardır.