DENİZLİ / ACIPAYAM - Akalan Dudu Göksal - Alim Özgün Ortaokulu

Okulumuzun tarihçesi

Okulumuza ilk binanın 1937-38 li yıllarda yapıldığı sanılıyor. Okulumuzun ilk adı Kazım Karabekir İlkokulu olarak 1964 yılına kadar eğitim -öğretimine devam etmiştir. Okulun adı Cengiz Topel İlkokulu  ve daha sonra  Fatih İlkokulu olarak değiştirilmiştir. 1967 yılında Fatih ilkokulunun yetersiz kalması nedeniyle Yukarı Mahalleye iki katlı Cumhuriyet İlkokulu yapılmıştır.(bu bina kullanılmamaktadır.)

1987 yılında devlet vatandaş işbirliği ile önce tek katlı sonradan bir kat ilavesi ile  iki katlı  Ortaokul binası yapılmıştır. 1991 yılında ortaokul ile ilkokul bişleştirilerek Akalan Fatih İlköğretim Okulu adını almıştır.

Akalan beldesi Aşağı mahalledeki eski İlkokul binası yıkılarak yerine Zemin+3 katlı yeni bina;  iki katı Akalan Eğitimi Destekleme Derneğinin katkılarıyla, kalan kısmı ise İl Özel İdaresi tarafından tamamlanarak 2009-2010 Eğitim –Öğretim yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

Okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Akalan Fatih Ortaokulu  aynı bahçe içinde  bulunan 2 katlı eski binasında eğitim öğretime  devam etmektedir.

2019-2020 Eğitim öğretim yılında aynı bahçe içinde hayırseverler tarafından yaptırılan yeni binamız faliyete geçmiştir. Okulumuzun ismi AKALAN DUDU GÖKSAL ALİM ÖZGÜN ORTAOKULU olarak değişmiştir. Yeni binamızda 9 derslik + fen bilgili lab bulunmaktadır.

Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 28.11.2023 10:50 - Görüntülenme: 559

Etiketler :